Meny

Espen Henriksen

Blomsterbed innrammet med kantstein

Kantstein og belegningsstein.

Foto: Anleggsgartnerfirma Strandman

Laget:
Publisert på nett:

Glad i kreative utfordringer

Espen Henriksen (24), nå fagarbeider i annet firma, tok anleggsgartner­utdannelse og på Gjennestad Gartner­skole og natur­forfaltning Melsom land­bruks­kole. I skrivende stund var han fast ansatt som anleggs­gartner hos Anleggsgartner­firma Strandman&nsbsp;AS.

Avskjermet platting

Koselig avskjermet platting.

Foto: Anleggsgartnerfirma Strandman

Hvordan opplevde du overgangen fra elev til lærling?

Det var mer variert enn for­ventet, og det tok litt tid å vende seg til mer fysisk arbeid: fra to korte dager i uken til å jobbe hver dag.

Erfaringer

Jeg ble tatt godt imot da jeg startet i firmaet, og likte godt variasjonen i arbeids­dagene. Det var også veldig gøy å få være med på noen litt større jobber enn det jeg var vandt til.

Lærling Espen Henriksen

Espen Henriksen.

Foto: Anleggsgartnerfirma Strandman

Den første tiden dreide seg mye om å komme inn i rutiner til firmaet. Etter hvert følte jeg meg mer trygg og lærte grad­vis mer. Det andre året mitt som lærling ble det litt flere morsomme ut­ford­ringer og jeg fikk også ansvar for egne jobber.

Min fagprøve gikk ut på at jeg bygget en trapp i stor­gate­stein med belegg i inn­trinn. Så var det fun­damentering og legging av en beleg­gnings­tein­plass med kant­stein av stor­gate­stein rundt. Jeg plantet også div. busker og stauder. Så fikk jeg noen spørsmål om vedlikehold.

Jeg hadde som mål å få meget godt bestått, men jeg er selvfølgelig fornøyd med bare bestått.

Mye å forholde seg til

Prøven fikk jeg på fredag for­middag, og gjennom­føringen startet mandag morgen med sensor til stede. Jeg måtte for­holde meg til en tegning og en plan. Materialer bestilte jeg selv, også førte jeg logg for hele jobben. Det var også veldig greit å ha med Arthur Svenning som medhjelper, som da var førsteårs­lærling.

Nå har jeg jobbet som fag­arbeider i ti år, og jeg trives veldig godt i Strandman. Nå ser jeg frem til flere år som anleggsgartner.

proudly made by
Retell