Jonas Linnestad

Lærling anleggsgartnerfaget

Jonas Linnestad
  • Alder: 18
  • Bosted: Barkåker
  • Skole: Gjennestad videregående skole

Jonas har matpause sammen med Evald når jeg kommer for å besøke han på prosjektet Jarlsø Nærmiljøanlegg. De har satt seg i skyggen på en solrik dag. Jonas er nesten som gammel traver å regne etter å ha jobbet tre somre som sommer­vikar hos oss i Strandman. Dette kombinert med at flere familie­medlemmer også er i faget gjorde yrkesvalget lett for Jonas.

Hvilke prosjekter har du jobbet med?


«Akkurat nå er det Jarlsø Nærmiljøanlegg, en slags idrettsplass for beboerne på øya Jarlsø, med styrkeapparater, tennisbane, lekeområder og mye mer» sier Jonas. Han har også jobbet mye sammen med Martin Gjein og satt kantstein og annet grunnarbeid. Lærlingeperioden startet med noen uker på vedlikeholdsavdelingen med luking.

Hva liker du best å jobbe med?

Jonas liker best å jobbe på mindre prosjekter i privathager. Her har han oversikt, ser at det går framover og får resultater relativt raskt.

Hva er dine mål for framtiden?

«Jeg ønsker først å få fagbrevet og få noen års erfaring» sier Jonas. Målet er å bli formann, ha egne jobber og serve seg selv med traktor og graver. Kanskje han starter egen virksomhet en dag, hvem vet?

Vi ønsker Jonas lykke til videre.