Kristian Husum

Lærling anleggsgartnerfaget

Kristian Husum
  • Alder: 18 år

  • Bosted: Tønsberg

  • Skole: Gjennestad vgs
  • Lærling hos Anleggsgartnerfirma Strandman AS

Kristian startet sin læretid i Strandman i juli 2019, men det var ikke første besøk i bedriften. Han var utplasseringselev i 9. klasse, og var innom på praksis i studietiden. Interessen for faget har han alltid hatt, og da særlig det grønne.

Han synes overgangen fra skole til arbeid har vært stor. Tidlig opp fysisk arbeid gjør det lett å sovne om kvelden. Men nå har han kommet godt inn i det. Hyggelige kollegaer som deler av egen kompetanse er bra.

I dag jobber han sammen kollegaen Tommy og legger asfaltskulder på en intern vei i et borettslag på Nøtterøy. «Kanten skal hindre skade på veiskulderen» sier Kristian og følger etter Tommy som legger ut asfalt med hjulgraveren. Jeg har også jobbet med belegningsstein og andre steinarbeider. Det grønne har det ikke blitt så mye av – ennå.

«Jeg synes det grønne er mest interessant» sier Kristian. «Å kunne planlegge beplantning, foreta plantevalg og til slutt se det ferdige resultatet er spennende». Og dette vil det bli gode muligheter for å jobbe med senere i læretiden.

Kristian ser fagbrevet som et steg-på-veien mot en høyere utdannelse. «Jeg drømmer om å jobbe som konsulent eller prosjektleder senere, og kanskje ta landskaps­ingeniør­utdannelse». Mulighetene er mange med et solid fagbrev i bunn. Vi ønsker Kristian lykke til med lærlingetiden.