Simen Bjørkan

Lærling anleggsgartnerfaget

Simen Bjørkan

Alder: 22 år

Bosted: Åsgårdstrand

Skole: Gjennestad vgs

Jeg treffer Simen i en gårdsplass i Horten. Her jobber han sammen med kompisen Eirik og lager gårdsplass med belegningsstein, skifertrapp og ferdigplen.

Simen startet i læra hos Strandman i august 2019. Han kom da fra VG2 på Gjennestad etter å ha tatt studie­spesialisering på Horgen vgs, unnagjort militærtjeneste og jobbet noe «på egen hånd» hos familie og venner.

«Alt er i grunn litt tilfeldig» sier Simen og smiler. For en stund siden traff han Eirik, en gammen kjenning fra Horten vgs, som fortalte om muligheten til å «hoppe» på 2. året på Gjennestad og starte i læra. Simen ønsker seg et yrke der han kan se resultatene av egen innsats, har muligheten til å jobbe ute og med erfaring bli en dyktig fagarbeider. Da ble tipset om anleggsgartnerfaget et godt valg.

Hittil har Simen jobbet på mange ulike prosjekter. Han har jobbet med belegningsstein, laget skifer- og natursetinsmurer og jobbet noe med beplanting og beskjæring. Han har vært på små og store prosjekter. Og han har fått mulighet til å kjøre gravemaskin, noe som har gitt mersmak. Faktisk så mye at han vurderer å bytte fra anleggsgartnerfaget til anleggs­maskin­førerfaget.

«Vi kan løfte helhetsinntrykket av en eiendom i løpet av noen få ukers arbeid» sier Simen. «det gir motivasjon og mersmak». Målene for framtiden er å bygge kompetanse for å bli så god at han kan ta selvstendig ansvar for jobber og finne praktiske og estetisk gode løsninger for kunden.

Læretiden hos Strandman har vært bra. «Jeg har blitt tatt i mot på en god måte, kollegaene deler villig av egen kompetanse, og jeg får slippe til og prøve meg» sier Simen. Vi ønsker Simen lykke til med lærlingetiden.