Simen Bjørkan

Lærling anleggsgartnerfaget

Simen Bjørkan
  • Alder: 22 år

  • Bosted: Åsgårdstrand

  • Skole: Gjennestad vgs
  • Lærling hos Anleggsgartnerfirma Strandman AS

Jeg treffer Simen i en gårdsplass i Horten. Her jobber han sammen med kompisen Eirik og lager gårdsplass med belegningsstein, skifertrapp og ferdigplen.

Simen startet i læra hos Strandman i august 2019. Han kom da fra VG2 på Gjennestad etter å ha tatt studie­spesialisering på Horgen vgs, unnagjort militærtjeneste og jobbet noe «på egen hånd» hos familie og venner.

«Alt er i grunn litt tilfeldig» sier Simen og smiler. For en stund siden traff han Eirik, en gammen kjenning fra Horten vgs, som fortalte om muligheten til å «hoppe» på 2. året på Gjennestad og starte i læra. Simen ønsker seg et yrke der han kan se resultatene av egen innsats, har muligheten til å jobbe ute og med erfaring bli en dyktig fagarbeider. Da ble tipset om anleggs­gartner­faget et godt valg.

Hittil har Simen jobbet på mange ulike prosjekter. Han har jobbet med belegningsstein, laget skifer- og natursetinsmurer og jobbet noe med beplanting og beskjæring. Han har vært på små og store prosjekter. Og han har fått mulighet til å kjøre gravemaskin, noe som har gitt mersmak. Faktisk så mye at han vurderer å bytte fra anleggsgartnerfaget til anleggs­maskin­førerfaget.

«Vi kan løfte helhets­inntrykket av en eiendom i løpet av noen få ukers arbeid» sier Simen. «det gir motivasjon og mersmak». Målene for framtiden er å bygge kompetanse for å bli så god at han kan ta selvstendig ansvar for jobber og finne praktiske og estetisk gode løsninger for kunden.

Læretiden hos Strandman har vært bra. «Jeg har blitt tatt i mot på en god måte, kollegaene deler villig av egen kompetanse, og jeg får slippe til og prøve meg» sier Simen. Vi ønsker Simen lykke til med lærlingetiden.